Iespējas saņemt pašvaldības līdzfinansējumu

Pieteikums līdzfinansējuma saņemšanai jāiesniedz pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”, saskaņā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem Nr.22-5 “Par Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai” 

 

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” nodrošinās atbalstu un visas darbības: no pieteikuma sagatavošanas un iesniegšanas līdz labiekārtošanas darbu pabeigšanai un līdzfinansējuma saņemšanai, ja dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība izteiks interesi un pieņems lēmumu par konkrētajiem labiekārtošanas darbiem.

Pagalmu labiekārtošana

Katru gadu ir iespēja pieteikties Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumam daudzdzīvokļu māju piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas programmas ietvaros, ņemot vērā pašvaldības budžetā apstiprināto līdzfinansējuma apmēru.

Pagalmu labiekārtošanai līdzfinansējumu var saņemt:

  • Lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;
  • brauktuves, ietves vai stāvlaukuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;
  • apgaismojuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;
  • citiem labiekārtošanas darbiem (bērnu rotaļu laukuma, soliņu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai);
  • atkritumu konteineru novietnes izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;
  • minēto darbu projektēšanas un būvuzraudzības veikšanai.

 

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” paveiktais daudzdzīvokļu māju piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas programmas ietvaros.

Esam aktīvi iesaistījuši un veicinājuši finansējuma piesaisti, projektu sagatavošanu un realizāciju jau kopš pašvaldības atbalsta programmas pirmsākumiem.  

2021.gadā, izmantojot pašvaldības atbalstu, sakārtoti iekšpagalmi:

  • Māras ielā 10; 
  • Raiņa ielā 16; 
  • Vīgriežu ielā 39;
  • Tērvetes ielā 90.

Biežākie labiekārtošanas darbi, ko vēlas veikt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji, ir iebrauktuvju asfaltēšana, gājēju ietvju izbūve, kā arī lietusūdens novades sistēmas remontdarbi vai izbūve. 

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2021/11/maras_10.jpg

Gājēju ietves pārbūve gar daudzdzīvokļu namu Māra ielā 10

Raiņa ielā 16 atjaunots pagalma brauktuves segums, kas laika gaitā bija nokalpojis, izveidojušās bedres. Risināta arī lietusūdeņu novade, segumu veidojot slīpumā. Uzstādītas brīdinājuma zīmes un videonovērošanas kamera pie atkritumu konteineriem.

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2021/11/raina_16.jpg

Iekšpagalms Raiņa ielā 16

Vēl  labiekārtots iebraucamais ceļš līdz kopīgajai konteineru novietnei Vīgriežu ielā 39 un Tērvetes ielā 90.

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2021/11/vigriezu_39_tervetes_90.jpg

Iekšpagalmi Vīgriežu ielā 39 un Tērvetes ielā 90

Arī Māras ielā 4 saremontēta  lietusūdens  novades  sistēma un noasfaltēta brauktuve.

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2021/11/maras_4.jpg

Iebraucamais ceļš uz daudzdzīvokļu namu Māras ielā 4

2022.gadā  ar pašvaldības atbalstu  labiekārtoti trīs pagalmi:

  • Pasta ielā 36;
  • Tērvetes ielā 88;
  • Asteru ielā 10.

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” strādāja  pie labiekārtošanas projekta Pasta ielā 36. Tur izbūvēts bruģēts stāvlaukums, kā arī sakārtota lietus ūdeņu novade. Kopējās projekta izmaksās, kas ir 21740 eiro, iekļauta arī būvuzraudzība. Pašvaldības līdzfinansējums šiem būvdarbiem ir 10870,21 eiro.

Savukārt Tērvetes ielā 88 labiekārtots bērnu rotaļu laukums, ieklājot gumijas mulčas segumu. Kopējās izmaksas šiem darbiem, iekļaujot būvniecības ieceres izstrādi un būvuzraudzību, ir 13732,53 eiro, tostarp pašvaldības līdzfinansējums 6866,26 eiro. Bet Asteru ielas 10 iekšpagalmā izbūvēta brauktuve un lietus ūdens kanalizācijas tīkls, Kopējās izmaksas šī pagalma labiekārtošanas darbiem ir 24480,37 eiro, iekļaujot pašvaldības līdzfinansējumu 19402,80 eiro. 

.

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2022/10/Pasta_36.jpg

Pasta iela 36

2023.gadā  pagalmu labiekārtošanas programmā, ideju realizācijai piešķirtais Jelgavas pašvaldības finansējums bija 100 000 eiro. Pieteikumu iesniedza:

  • Blaumaņa ielā 10; 
  • Atmodas ielā 78; 80; 
  • Svētes ielā 28;
  • Meiju ceļš 40;
  • Māras ielā 6 .

Blaumaņa ielas 10 veikta lietusūdens novadīšanas sistēmas izbūve mājas iekšpagalmā. Projekta kopējās izmaksas ir 21 535,24 eiro, no tiem pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums  – 10 767,62 eiro.

Daudzīvokļu māju Atmodas ielā 80 un Atmodas ielā 78 dzīvokļu īpašnieku kopības realizēja projektu par slēgta labiekārtota un estētiski gaumīga atkritumu konteineru novietošanas laukuma izbūvi pagalmā. Kopējās projekta izmaksas ir 24 486,42 eiro, no tām 19 298,74 eiro līdzfinansē Jelgavas pašvaldība. 

https://www.pilsetsaimnieciba.lv/wp-content/uploads/2023/06/pagalmu-labiekartosana-atmodas-80-1024x683.jpg

Atmodas iela 80

Svētes ielas 28  pagalmā tika izbūvēts automašīnu stāvlaukums. 

Kopējās projekta izmaksas ir 30 767,96 eiro, no tām pašvaldības līdzfinansējums ir 20 000 eiro.

Daudzdzīvokļu mājas Meiju ceļā 40 teritorijā tika veikta žoga izbūve. Kopējās plānotās izmaksas šim projektam ir 4738,48 eiro. No pašvaldības pieprasītais finansējums – 2369,24 eiro.

Māras ielā 6  realizēts iekškvartālā ceļa remonts.

Visu šo labiekārtošanas projektu ēku apsaimniekotājs ir SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde”.

Arī 2024 pilnībā apgūts finansējums pagalmu labiekārtošanai

Pirmos trīs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmu labiekārtošanas projektu pieteikumus dzīvokļu īpašnieku kopības šogad iesniedza, tiklīdz tika izsludināta iespēja pieteikties Jelgavas pašvaldības līdzfinansējumam pagalmu labiekārtošanai. Savukārt marta beigās atlikušajai šā gada finansējuma daļai nepilnu 3000 eiro apmērā pieteicās ceturtais pretendents. Līdz ar to šobrīd Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums 100 000 eiro apmērā jau ir apgūts un visus projektus reālizē SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde, kopumā paredzot realizēt četrus pagalmu labiekārtošanas projektus par kopējo summu 155 084,34 eiro

2024.gadā projekti tiek realizēti:

  • Asteru ielas 8;
  • Asteru ielas 10; 
  • Māras ielas 8;
  • Vīgriežu ielā 38.

Daudzdzīvokļu mājas pagalmā Asteru ielā 8 ar pašvaldības līdzfinansējumu paredzēts izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Kopējās projekta izmaksas ir 25 094,04 eiro, no tām pašvaldības līdzfinansējums 18 311,59 eiro. 

Asteru iela 10 pagalms

Asteru iela 10 pagalms

Arī Māras ielas 8 iekšpagalma labiekārtošanas projektā plānots izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Kopējās projekta izmaksas ir 23 598,53 eiro, no tām pašvaldības līdzfinansējums 18 369,78 eiro.

Savukārt dzīvojamās mājas Asteru ielā 10 dzīvokļu īpašnieki iesniedza līdzfinansējuma pieprasījumu stāvlaukuma izbūvei un brauktuves seguma un ar to saistīto inženiertīklu (lietus ūdens novades) izbūvei. Kopējās projekta izmaksas ir 99 778,77 eiro, no tām pašvaldības līdzfinansējums – 60 321,66 eiro.

Jau šobrīd tiek strādāts pie jaunu lēmumu un  projektu sagatavošanas, lai operatīvi varētu iesniegt pašvaldībai līdzfinansējuma iesniegumus labiekārtošanas iecerēm. 

Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 31. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.19-2 „Par Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai” (grozīti 2024. gada 21. martā), dzīvojamo māju īpašnieki var iesniegt SIA „JELGAVAS ŪDENS” pieteikumus Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” nodrošinās atbalstu un visas darbības: no pieteikuma sagatavošanas un iesniegšanas līdz labiekārtošanas darbu pabeigšanai un līdzfinansējuma saņemšanai, ja dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība izteiks interesi un pieņems lēmumu par konkrētajiem labiekārtošanas darbiem.

Dalīties

Piekļuve Informatīvajai sistēmai

Mans NIP

Informācija par īpašumu

Skaitītāju
lasījumu nodošana

Rēķinu
apmaksa

Informācija par īpašumu

Rēķinu apmaksa

Skaitītāju lasijumi

Pieslēdzieties un pārvaldiet savu īpašumu ērti, ātri ar Mans NIP rīku

Sveicienāti, šī vietne izmanto vienkāršās sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet ka uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes. Lasīt vairāk.

Skip to content